Křenové čatní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
- Sacharidy 122 g
- Tuky 1 g
- Sodík 441 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 122 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 780.3 mg
- Vláknina 12293 mg
- Vitamín A 12293 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 175.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme omytá rajčata, oloupanou cibuli a feferonky. Osolíme a necháme v míse do druhého dne.
-
2
Potom přidáme všechny ostatní přísady (cukr, hřebíček, křen, ocet, skořice) a v kastrolu pod pokličkou dusíme na mírném ohni, až je přebytečná voda vyvařená. Necháme vychladnout.
-
3
Čatní naplníme do sklenic, uzavřeme a uložíme asi na 3 měsíce.
-
4
Podáváme k masu.