Pudink v tmavém župánku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 11 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 196.3 mg
- Draslík 210.3 mg
- Vláknina 1556 mg
- Vitamín A 1556 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 394.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře rozmícháme mléko, vejce, mouku a lžíci cukru. Nakonec přimícháme 3 lžíce hrozinek.
-
2
Formu vymastíme máslem a vysypeme lžící cukru. Vložíme připravenou směs a vaříme ve vodní lázni asi 90 minut.
-
3
Zbylé hrozinky a cukr vaříme v malém množství vody. Když se hrozinky rozvaří na hustou šťávu, ochutíme je citronovou šťávou a zalijeme jimi hotový pudink.