Studená vinná polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 6 g
- Sodík 99 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 482.2 mg
- Vláknina 2233 mg
- Vitamín A 2233 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V malém množství vody uvaříme hrozinky tak, aby vody zbylo jen málo.
-
2
Rozmixujeme víno se žloutky, 2 lžícemi cukru a citronovou šťávou. Spolu s hrozinkami vše ještě několik minut povaříme a dáme vychladit.
-
3
Z bílků a zbylého cukru ušleháme sníh a vychladlou polévku ještě před podáváním ozdobíme sněhovými pusinkami.