Pikantní omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hrubá
  • 1 kávová lžička Sardelová pasta
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 0.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 187 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 2186 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 376.8 mg
  • Draslík 125.7 mg
  • Vláknina 5270.4 mg
  • Vitamín A 5270.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky, vodu, ocet, mouku, máslo a sůl zahříváme ve vodní lázni za stálého míchání do zhoustnutí. Omáčku necháme vychladnout.

  • 2

    Do vychladlé omáčky vmícháme hořčici, jemně nakrájenou cibuli a okurku, sardelovou pastu, nasekanou petrželku a špetku citronové kůry. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Omáčku podáváme k rybám.

Komentáře k receptu