Pikantní omáčka
Suroviny
- 1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hrubá
- 1 kávová lžička Sardelová pasta
- 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 0.5 ks Cibule
- 1 ks Okurky nakládané
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Citronová kůra
- 0.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 187 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 14 g
- Sodík 2186 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 376.8 mg
- Draslík 125.7 mg
- Vláknina 5270.4 mg
- Vitamín A 5270.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky, vodu, ocet, mouku, máslo a sůl zahříváme ve vodní lázni za stálého míchání do zhoustnutí. Omáčku necháme vychladnout.
-
2
Do vychladlé omáčky vmícháme hořčici, jemně nakrájenou cibuli a okurku, sardelovou pastu, nasekanou petrželku a špetku citronové kůry. Vše dobře promícháme.
-
3
Omáčku podáváme k rybám.