Octová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 628 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 67 g
- Sodík 119 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 219 mg
- Draslík 67.4 mg
- Vláknina 123.8 mg
- Vitamín A 123.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jeden uvařený žloutek utřeme s hořčicí a přidáme špetku soli a pepře. Za stálého míchání přidáváme olej a dochutíme octem.
-
2
Nakonec do omáčky vmícháme jemně nasekanou petrželku a nasekaná uvařená vejce.
-
3
Octovou omáčku podáváme k rybám.