Salát z tuňáka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 15 g
- Sodík 68 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 22.5 mg
- Draslík 474 mg
- Vláknina 4580 mg
- Vitamín A 4580 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý salát rozebereme na listy, několik si jich ponecháme na podávání, ostatní natrháme.
-
2
Z tuňáka slijeme šťávu s olejem a maso rozdrobíme na kousky.
-
3
Cibuli a rajčata nakrájíme na kolečka, dáme do mísy, přidáme natrhaný salát, maso z tuňáka a vše zakapeme olivovým olejem. Dobře promícháme.
-
4
Salát podáváme na připravených listech hlávkového salátu.