Jarní koktejl

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 kávová lžička Kečup
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 143 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 163 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 184.7 mg
  • Draslík 59.6 mg
  • Vláknina 1440 mg
  • Vitamín A 1440 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávkový salát dobře omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky, které dáme do širokých sklenic nebo kompotových misek.

  • 2

    Uvařená vejce nasekáme na malé kousky a posypeme jimi salát.

  • 3

    Majonézu, hořčici, kečup, ocet, smetanu a sůl smícháme a vzniklou omáčkou polijeme obsah misek.

  • 4

    Před podáváním vychladíme.

Komentáře k receptu