Salátové okurky s tuňákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 31 g
- Sodík 203 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 18.8 mg
- Draslík 82.8 mg
- Vláknina 46.8 mg
- Vitamín A 46.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okurky oloupeme, podélně rozkrojíme a odstraníme jadřince. Potom je nakrájíme na kousky asi 8cm dlouhé a dáme je vařit do osolené vody na 10 minut. Uvařené okurky necháme okapat.
-
2
V hlubokém talíři promícháme máslo s tuňákem, solí a pepřem. Vzniklou hmotou naplníme kousky okurek, upravíme je na mísu a polijeme je majonézou smíchanou s kečupem.
-
3
Předkrm podáváme vychlazený.