Salátové okurky s tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 150 g Tuňák v oleji
  • 100 g Majonéza
  • 2 kávová lžička Kečup
  • 2 ks Okurky
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 325 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 203 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 18.8 mg
  • Draslík 82.8 mg
  • Vláknina 46.8 mg
  • Vitamín A 46.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurky oloupeme, podélně rozkrojíme a odstraníme jadřince. Potom je nakrájíme na kousky asi 8cm dlouhé a dáme je vařit do osolené vody na 10 minut. Uvařené okurky necháme okapat.

  • 2

    V hlubokém talíři promícháme máslo s tuňákem, solí a pepřem. Vzniklou hmotou naplníme kousky okurek, upravíme je na mísu a polijeme je majonézou smíchanou s kečupem.

  • 3

    Předkrm podáváme vychlazený.

Komentáře k receptu