Věnečky s mandlemi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Marmeláda jahodová
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Cukr moučkový
  • 200 g Mandle mleté
  • 50 g Mandle plátky
  • 1 špetka Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 156.5 mg
  • Vláknina 4564.7 mg
  • Vitamín A 4564.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku s cukrem prosijeme na vál. Přidáme citronovou kůru, mandle, rozdrobené máslo a vypracujeme těsto.

  • 2

    Na pomoučeném vále rozválíme těsto na plát silný asi 4mm a fromičkou vykrájíme věnečky. Potřeme je vejcem, posypeme mandlovými lupínky, urovnáme na plech a upečeme.

  • 3

    Vychladlé věnečky spojujeme jahodovou marmeládou.

Komentáře k receptu