Houbový salát a uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Houby čerstvé
  • 40 g Olej stolní
  • 100 g Uzené maso vařené
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Cibule
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 dl Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 327 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 83 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 5.6 mg
  • Draslík 681 mg
  • Vláknina 9371.8 mg
  • Vitamín A 9371.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájenou na kolečka zpěníme na oleji, přidáme houby nakrájené na plátky a osmažíme je.

  • 2

    Osmažené houby zalijeme vínem a dusíme doměkka. Do horké směsi vmícháme uzené maso nakrájené na nudličky, pepř, citronovou šťávu, kečup a sůl. Necháme vychladnout.

  • 3

    Před podáváním posypeme salát jemně nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu