Smažené bavorské koláčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 140 g Máslo čerstvé
  • 550 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 30 g Droždí
  • 70 g Cukr moučkový
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 464 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 145 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 128.1 mg
  • Draslík 94 mg
  • Vláknina 3645 mg
  • Vitamín A 3645 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mouky smíchané se solí rozdrobíme máslo a přidáme žloutky, vejce, cukr a droždí rozmíchané v mléce. Vypracujeme těsto.

  • 2

    Z těsta vyválíme plát asi 1/2cm silný a kulatou formičkou vykrajujeme koláčky, které necháme dobře vykynout. Doprostřed každého koláčku uděláme důlek.

  • 3

    Koláčky smažíme na rozpáleném sádle otočené důlkem dolů.

Komentáře k receptu