Broskve s vinnou pěnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cukr krupice
  • 4 ks Broskve
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 251 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 436.2 mg
  • Vláknina 5400 mg
  • Vitamín A 5400 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté, vypeckované broskve nakrájíme na dílky, posypeme 20g cukru a vychladíme.

  • 2

    Žloutky, 1 bílek, víno a 60g cukru smícháme a ve vodní lázni šleháme do zhoustnutí. Směs necháme vychladnout.

  • 3

    Z bílků ušleháme pevný sníh a zlehka jej vmícháme do vychladlé směsi.

  • 4

    Broskve rozdělíme do pohárů a přelijeme vinnou pěnou.

Komentáře k receptu