Makový pudink

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Mák mletý
  • 80 g Cukr moučkový
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 špetka Hřebíček mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 90 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 264.7 mg
  • Vláknina 10646.7 mg
  • Vitamín A 10646.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílků ušleháme pevný sníh. Přidáme moučkový cukr, hrubou mouku, mletý mák, skořici, hřebíček a vlažné máslo. Vše zlehka promícháme.

  • 2

    Pudinkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, naplníme hmotou a uzavřeme. Formu vložíme do nádoby s vařící vodou a pudink uvaříme.

  • 3

    Uvařený pudink opatrně vyklopíme z formy a podáváme.

Komentáře k receptu