Studená omáčka ze syrových rajčat
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 89 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 7 g
- Sodík 66 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 332.8 mg
- Vláknina 3614 mg
- Vitamín A 3614 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata ponoříme na cedníku do vařící vody, hned nato do studené vody a oloupeme je.
-
2
Oloupaná rajčata jemně nasekáme a smícháme s jemně nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, nasekanou petrželkou a solí. Po částech vmícháme olej.
-
3
Omáčku podáváme vychlazenou.