Studená omáčka ze syrových rajčat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 89 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 332.8 mg
  • Vláknina 3614 mg
  • Vitamín A 3614 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata ponoříme na cedníku do vařící vody, hned nato do studené vody a oloupeme je.

  • 2

    Oloupaná rajčata jemně nasekáme a smícháme s jemně nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, nasekanou petrželkou a solí. Po částech vmícháme olej.

  • 3

    Omáčku podáváme vychlazenou.

Komentáře k receptu