Sauerkraut
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 0 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 0 g
- Sodík 388 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 0.4 mg
- Vláknina 10 mg
- Vitamín A 10 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrouháme si zelí, osolíme, promícháme a dáme do sudu.
-
2
Sud přikryjeme látkou a pak ještě víkem, aby se nám nedostal do sudu vzduch.
-
3
Necháme kvasit ve vlastní šťávě 3-6 týdnů.
-
4
Lák přiléváme jakmile začne vysychat.
-
6
Zelí se vaří na kamnech a podává nejčastěji s klobásou nebo vepřovým masem a knedlíky.