Pikantní květákový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 8 g
- Sodík 2271 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 47.8 mg
- Draslík 1802 mg
- Vláknina 20039.8 mg
- Vitamín A 20039.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 241 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný květák uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Připravený květák rozebereme na malé růžičky, sardelové řezy drobně nasekáme a vše urovnáme na talířky.
-
3
Nakonec přelijeme zálivkou z oleje, octa, soli a pepře.