Pikantní květákový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Květák
  • 5 ks Sardelové řezy
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 2271 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 47.8 mg
  • Draslík 1802 mg
  • Vláknina 20039.8 mg
  • Vitamín A 20039.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 241 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný květák uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Připravený květák rozebereme na malé růžičky, sardelové řezy drobně nasekáme a vše urovnáme na talířky.

  • 3

    Nakonec přelijeme zálivkou z oleje, octa, soli a pepře.

Komentáře k receptu