Květákový salát s ředkvičkami a jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Ořechy vlašské
  • 100 g Ředkvička
  • 10 g Cukr krupice
  • 1 ks Jablka
  • 1 ks Květák
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 150 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 144 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 882.3 mg
  • Vláknina 13409.8 mg
  • Vitamín A 13409.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 126.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný květák rozebereme na malé růžičky a košťál nastrouháme. Ředkvičky nakrájíme na kolečka, jablka na kostičky a ořechy jemně nasekáme.

  • 2

    Vše smícháme se zálivkou připravenou z oleje, octa, cukru, soli, pepře a 3 lžic vody.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu