Třešňový dort
Suroviny
- 160 g Máslo čerstvé
- 80 g Čokoláda hořká
- 100 g Strouhanka
- 160 g Mandle
- 160 g Cukr moučkový
- 8 ks Vaječný žloutek slepičí
- 8 ks Vaječný bílek slepičí
- 12 ks Třešně
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 špetka Hřebíček mletý
- 0.25 l Smetana 33% (šlehačka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 33 g
- Sodík 121 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 306.7 mg
- Draslík 238.2 mg
- Vláknina 5013 mg
- Vitamín A 5013 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 302 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo s cukrem utřeme do pěny. Přidáme žloutky, celé vejce, oloupané, nastrouhané mandle, skořici, hřebíček a nastrouhanou čokoládu. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků spolu se strouhankou.
-
2
Těsto nalijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané dortové formy a zvolna pečeme asi 1 hodinu.
-
3
Vychladlý dort rozkrojíme a naplníme ušlehanou smetanou. Povrch dortu ozdobíme zbylou smetanou a čerstvými třešněmi.