Marinovaní sledi
Suroviny
- 200 g Zelí červené - sterilizované
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 5 ks Pepř černý celý
- 2 ks Nové koření celé
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Sleď čerstvý
- 1 špetka Tymián sušený
- 2 dl Voda pitná
- 3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 215 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 6 g
- Sodík 357 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 70 mg
- Draslík 811.2 mg
- Vláknina 30045.1 mg
- Vitamín A 30045.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vodu svaříme s octem, olejem a nakrájenou cibulí. Přidáme sůl, pepř, nové koření, bobkový list, tymián a worcester.
-
2
Horkým odvarem zalijeme sledě, přiklopíme a několik minut povaříme. Necháme odležet 1 den.
-
3
Sledě vyjmeme z marinády a upravíme na mísu. Podáváme obložené červeným zelím a cibulí.