Marinovaní sledi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Zelí červené - sterilizované
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 2 ks Nové koření celé
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Sleď čerstvý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 2 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 215 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 357 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 70 mg
  • Draslík 811.2 mg
  • Vláknina 30045.1 mg
  • Vitamín A 30045.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu svaříme s octem, olejem a nakrájenou cibulí. Přidáme sůl, pepř, nové koření, bobkový list, tymián a worcester.

  • 2

    Horkým odvarem zalijeme sledě, přiklopíme a několik minut povaříme. Necháme odležet 1 den.

  • 3

    Sledě vyjmeme z marinády a upravíme na mísu. Podáváme obložené červeným zelím a cibulí.

Komentáře k receptu