Artyčoky s krabím salátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 584 kcal
- Sacharidy 118 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1092 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 115 g
- Cholesterol 101.3 mg
- Draslík 3863.5 mg
- Vláknina 112872 mg
- Vitamín A 112872 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 157.1 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 76.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Artyčoky zbavíme vnějších listů a odřežeme špičky a stopky. Z listů odstřihneme horní třetinu. V osolené vodě s citronem uvaříme artyčoky doměkka a necháme je chladnout ve vývaru. Vychladlé vyjmeme, dáme okapat, vytáhneme střední část listů a lžičkou vydlabeme zbytek dřeně.
-
2
Smícháme kyselou smetanu se solí, pepřem, hořčicí, utřeným česnekem, nasekaným koprem a citronovou šťávou. Směs promícháme s nakrájenými krabími tyčinkami a naplníme jí artyčoky. Navrch položíme čtvrtku vejce natvrdo a snítku kopru.