Račí máslo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 500 g Rak říční
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1853 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 170 g
  • Sodík 310 mg
  • Bílkoviny 81 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 810 mg
  • Draslík 1510 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 14.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 224.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Raky uvaříme a krunýře jemně rozdrtíme v hmoždíři.

  • 2

    Na kastrolu rozpustíme máslo a zpěníme na něm drť z krunýřů. Přilijeme asi 1/2l vody a vaříme 1 hodinu. Uvařenou směs necháme vychladnout.

  • 3

    Když vrstva másla na povrchu studené směsi ztuhne, sebereme ji a opatrně rozpustíme (nejlépe ve vodní lázni). Nakonec směs procedíme hustým sítem.

  • 4

    Máslo má mít světlou, žlutočervenou barvu. Můžeme je použít hned nebo uchovat v chladničce.

Komentáře k receptu