Uzené makrely s omáčkou
Suroviny
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Ocet vinný
- 2 ks Makrela uzená
- 0.5 ks Salát hlávkový
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 4 polévková lžíce Majonéza
- 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 737 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 55 g
- Sodík 332 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 170.5 mg
- Draslík 908.7 mg
- Vláknina 853.3 mg
- Vitamín A 853.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uzené makrely nakrájíme na řezy, vykostíme a stáhneme kůži. Porce upravíme na mísu.
-
2
Majonézu smícháme s paprikou, hořčicí, vinným octem, solí, pepřem a cukrem. Nakonec vmícháme ušlehanou smetanu.
-
3
Omáčkou zalijeme připravené makrely a pokrm obložíme salátovými listy.