Hruškový koláč Frangipane
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 549 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 30 g
- Sodík 57 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 64.9 mg
- Draslík 343.8 mg
- Vláknina 19069.2 mg
- Vitamín A 19069.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.9 mg
- Vitamín E 5.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrušky omyjeme, oloupeme, odstraníme jadřince a každou rozkrojíme na 4 měsíčky. Do kastrůlku nalijeme 500ml vody, přidáme 150g cukru, tyčinku skořice, plátek citronu, vložíme hrušky a cca 20min povaříme.
-
2
Změklé máslo ušleháme se zbytkem cukru do pěny. Přimícháme nejprve vejce, poté madlovou moučku, mouku, rozdrobenou mandlovou pusinku a špetku soli. Směs vlijeme do zapékací mísy a poklademe okapanými plátky hrušek.
-
3
Pečeme v troubě předehřáté na 180C cca 20min. Po vyjmutí necháme koláč vychladnout. Servírujeme v míse, porcujeme lžící až u stolu.