Hruškový koláč Frangipane

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 270 g Cukr krupice
  • 120 g Mandle mleté
  • 600 g Hrušky
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 ks Mandlová pusinka
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 549 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 57 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 64.9 mg
  • Draslík 343.8 mg
  • Vláknina 19069.2 mg
  • Vitamín A 19069.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.9 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrušky omyjeme, oloupeme, odstraníme jadřince a každou rozkrojíme na 4 měsíčky. Do kastrůlku nalijeme 500ml vody, přidáme 150g cukru, tyčinku skořice, plátek citronu, vložíme hrušky a cca 20min povaříme.

  • 2

    Změklé máslo ušleháme se zbytkem cukru do pěny. Přimícháme nejprve vejce, poté madlovou moučku, mouku, rozdrobenou mandlovou pusinku a špetku soli. Směs vlijeme do zapékací mísy a poklademe okapanými plátky hrušek.

  • 3

    Pečeme v troubě předehřáté na 180C cca 20min. Po vyjmutí necháme koláč vychladnout. Servírujeme v míse, porcujeme lžící až u stolu.

Komentáře k receptu