Gulášovka "Rychlovka" Ládi Hrušky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 44 g
- Sodík 1103 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 4.6 mg
- Draslík 411.3 mg
- Vláknina 6385 mg
- Vitamín A 6385 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji do růžova. Přidáme mleté maso a za stálého promíchávání restujeme asi 10 minut. Poté zaprášíme paprikou a přilijeme vodu.
-
2
Přidáme na kostičky nakrájené brambory, okořeníme podle chuti a pokud chceme mít polévku opravdu silnou, přidáme bujón. Necháme asi 5 minut provařit.
-
3
V druhém kastrůlku si z mouky a másla osmahnutím do růžova připravíme jíšku, kterou poté zavaříme do polévky.
-
4
Polévku s jíškou necháme vařit na mírném plameni dalších asi 20 minut, dokud brambory nezměknou. Těsně před odstavením polévky z plamene přidáme majoránku lehce rozemnutou v ruce.