Filé ze sleďů s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 21 g
- Sodík 201 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 286 mg
- Draslík 307.6 mg
- Vláknina 3153 mg
- Vitamín A 3153 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sledě vykucháme, odřízneme hlavy, ryby rozpůlíme a vyjmeme páteř. Osolíme, poprášíme hladkou moukou moukou a opečeme na másle po obou stranách.
-
2
Opečené filé posypeme hrubě nasekaným česnekem, pokladme mírně osolenými plátky rajčat, posypeme nasekanou petrželovou natí, pokapeme máslem a necháme zapéct zhruba 10 minut.