Úhoř marinovaný

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 2 ks Cibule
  • 0.5 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Úhoř říční
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Sůl
  • 2 ks Bobkový list
  • 8 ks Nové koření celé
  • 1 ks Olej stolní
  • 10 ks Pepř černý celý
  • 0.5 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Tymián čerstvý
  • 0.5 l Voda pitná
  • 0.2 l Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3448 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 373 g
  • Sodík 193893 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 440 mg
  • Draslík 1609.7 mg
  • Vláknina 58861.9 mg
  • Vitamín A 58861.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.5 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechny přísady na marinádu smícháme a necháme vařit zhruba 1/2 hodiny.

  • 2

    Očištěného a vykoštěného úhoře nakrájíme na kusy a osolíme. Vložíme do pekáče na horký olej a za stálého polévání upečeme v troubě.

  • 3

    Upečeného úhoře vyskládáme do mísy, zalijeme ještě teplou marinádou, přikryjeme a uložíme do chladna.

  • 4

    Marinovaného úhoře podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu