Treska zapečená s jemnou bramborovu kaší
Suroviny
- 750 g Brambory
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 šálek Mléko polotučné
- 0.5 šálek Sýr Eidam cihla 40%
- 0.5 šálek Žampiony čerstvé
- 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 21 g
- Sodík 118 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 164 mg
- Draslík 835.9 mg
- Vláknina 9581 mg
- Vitamín A 9581 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uděláme světlou jíšku z másla a mouky, po částech ji zalijeme mlékem, osolíme a vmícháme do ní na másle dušené houby nebo strouhaný sýr.
-
2
Z ryby stáhneme kůži, vykostíme, osolíme, pokapeme citrónem nebo octem, vložíme na pekáč vymaštěný máslem a upečeme.
-
3
Oloupané brambory uvaříme, rozmícháme na jemnou kaši, vmícháme máslo a 2 vejce.
-
4
Připravíme ohnivzdornou mísu. Do jejího středu vložíme upečenou rybu, polijeme ji připravenou omáčkou a okolo nastříkáme trubičkou věnec z bramborové kaše.
-
5
Takto připravený pokrm zapečeme v troubě do červena.