Vepřová játra na cibulce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 223 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 9 g
- Sodík 168 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 379 mg
- Draslík 378.7 mg
- Vláknina 921.3 mg
- Vitamín A 921.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra očistíme a nakrájíme na tenčí kousky.
-
2
Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme játra, pepř, osmahneme a dusíme ve vlastní šťávě za občasného zamíchání, doměkka.
-
3
Zaprášíme moukou, osmahneme, trochu podlijeme a povaříme.
-
4
Solíme až nakonec, podáváme s brambory, rýží nebo pečivem a kompotem nebo zeleninovým salátem.