Vepřové plátky s houbami a smetanou
Suroviny
- 200 g Houby čerstvé
- 100 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 plátek Vepřová kýta
- 2 dl Smetana 12% (konzumní)
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 151 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 11 g
- Sodík 134 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 23.4 mg
- Draslík 291.7 mg
- Vláknina 3958.8 mg
- Vitamín A 3958.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 52.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso jemně naklepeme, opepříme, zaprášíme moukou a zprudka opečeme na rozpáleném oleji z obou stran.
-
2
Ve výpeku osmahneme cibuli nadrobno nasekanou, přidáme na plátky nakrájené houby, osmahneme, osolíme, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a dobře povaříme. Vlijeme smetanu, vložíme plátky masa a dusíme na mírném ohni za občasného zamíchání asi 20 minut.
-
3
Hotový pokrm dochutíme citrónovou šťávou.