Vepřové plátky s houbami a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Houby čerstvé
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Vepřová kýta
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 151 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 134 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 23.4 mg
  • Draslík 291.7 mg
  • Vláknina 3958.8 mg
  • Vitamín A 3958.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso jemně naklepeme, opepříme, zaprášíme moukou a zprudka opečeme na rozpáleném oleji z obou stran.

  • 2

    Ve výpeku osmahneme cibuli nadrobno nasekanou, přidáme na plátky nakrájené houby, osmahneme, osolíme, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a dobře povaříme. Vlijeme smetanu, vložíme plátky masa a dusíme na mírném ohni za občasného zamíchání asi 20 minut.

  • 3

    Hotový pokrm dochutíme citrónovou šťávou.

Komentáře k receptu