Treska vařená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 6 g
- Sodík 446 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 98.5 mg
- Draslík 1053.3 mg
- Vláknina 1296.4 mg
- Vitamín A 1296.4 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kůži z tresky stáhneme, rybu naporcujeme, osolíme a vložíme do kastrolu. Zalijeme ji do poloviny horkou vodou, přikryjeme a povaříme. Porce poté opatrně obrátíme a dovaříme. Vaříme zhruba 15 až 20 minut dohromady.
-
2
Na sucho opražíme strouhanou housku a pokapeme trochou másla.
-
3
Na zbylém másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli do světle žluta.
-
4
Na každou porci tresky dáme opraženou housku a osmaženou cibuli.