Nadívaný vepřový bůček
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 709 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 67 g
- Sodík 79 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 93.3 mg
- Draslík 233.3 mg
- Vláknina 1326.3 mg
- Vitamín A 1326.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřový bůček opláchneme, vykostíme a z jedné strany v něm uděláme kapsu pro nádivku a trochu jí roztáhneme.
-
2
Rohlíky nakrájíme na drobné kostičky a zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci. Necháme stát, dokud se všechno mléko nevsákne do rohlíků. Osolíme, opepříme, přidáme květ, petrželku a promícháme. Je-li nádivka příliš řídká, zahustíme krupicí. Naplníme kapsu a zašijeme. Bůček osolíme, okmínujeme, vložíme do hrnce, kůžičkou dolů, podlijeme a pečeme za častého podlévání.
-
3
Když je bůček skoro měkký, obrátíme ho kůžičkou nahoru a nakrájíme jí na čtverečky, osolíme a dopečeme dorůžova.
-
4
Vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a povaříme.
-
5
Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.