Nadívaný vepřový bůček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Vepřový bok
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Petržel - nať
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 709 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 79 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 93.3 mg
  • Draslík 233.3 mg
  • Vláknina 1326.3 mg
  • Vitamín A 1326.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřový bůček opláchneme, vykostíme a z jedné strany v něm uděláme kapsu pro nádivku a trochu jí roztáhneme.

  • 2

    Rohlíky nakrájíme na drobné kostičky a zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci. Necháme stát, dokud se všechno mléko nevsákne do rohlíků. Osolíme, opepříme, přidáme květ, petrželku a promícháme. Je-li nádivka příliš řídká, zahustíme krupicí. Naplníme kapsu a zašijeme. Bůček osolíme, okmínujeme, vložíme do hrnce, kůžičkou dolů, podlijeme a pečeme za častého podlévání.

  • 3

    Když je bůček skoro měkký, obrátíme ho kůžičkou nahoru a nakrájíme jí na čtverečky, osolíme a dopečeme dorůžova.

  • 4

    Vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a povaříme.

  • 5

    Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu