Zelené noky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1500 kcal
- Sacharidy 231 g
- Tuky 39 g
- Sodík 481 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 221 g
- Cholesterol 763.3 mg
- Draslík 561 mg
- Vláknina 22387.2 mg
- Vitamín A 22387.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce rozšleháme v mléce. Do mouky vmícháme podušený špenát, sůl, muškátový květ a mléko. Vypracujeme polotuhé těsto které necháme asi půl hodiny odležet.
-
2
Z těsta vykrajujeme noky, vkládáme do vařící, osolené vody a vaříme asi 4 minuty.
-
3
Okapané noky omastíme a podáváme k dušenému nebo pečenému masu.