Křenová žemlová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 3 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Křen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 777 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1562 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 62 mg
  • Draslík 425.2 mg
  • Vláknina 1432 mg
  • Vitamín A 1432 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 138.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Střídku žemle nakrájíme na plátky, zalijeme studeným vývarem a necháme 20 minut stát.

  • 2

    Rozmícháme, osolíme a dáme vařit. Do vařícího vývaru přilijeme za stálého míchání smetanu a krátce povaříme.

  • 3

    Do hotové omáčky zamícháme nastrouhaný křen, máslo a dochutíme cukrem a citrónovou šťávou.

  • 4

    Podáváme k vařenému masu.

Komentáře k receptu