Křenová žemlová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 777 kcal
- Sacharidy 103 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1562 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 62 mg
- Draslík 425.2 mg
- Vláknina 1432 mg
- Vitamín A 1432 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 138.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Střídku žemle nakrájíme na plátky, zalijeme studeným vývarem a necháme 20 minut stát.
-
2
Rozmícháme, osolíme a dáme vařit. Do vařícího vývaru přilijeme za stálého míchání smetanu a krátce povaříme.
-
3
Do hotové omáčky zamícháme nastrouhaný křen, máslo a dochutíme cukrem a citrónovou šťávou.
-
4
Podáváme k vařenému masu.