Slepice smažená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Slepice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Strouhanka
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 297 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 325 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 183.2 mg
  • Draslík 199.5 mg
  • Vláknina 2656 mg
  • Vitamín A 2656 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přední čtvrtky slepice vykostíme, stáhneme kůži. Maso rozřízneme na plocho na 4 porce. Porce osolíme, obalíme v hladké mouce, v rozšlehaných vejcích a strouhané housce.

  • 2

    Takto připravené porce osmažíme a pokládáme na papírové ubrousky, kde nám odkape přebytečný tuk. Podáváme s dílky citrónu.

Komentáře k receptu