Slepice smažená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 297 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 22 g
- Sodík 325 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 183.2 mg
- Draslík 199.5 mg
- Vláknina 2656 mg
- Vitamín A 2656 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přední čtvrtky slepice vykostíme, stáhneme kůži. Maso rozřízneme na plocho na 4 porce. Porce osolíme, obalíme v hladké mouce, v rozšlehaných vejcích a strouhané housce.
-
2
Takto připravené porce osmažíme a pokládáme na papírové ubrousky, kde nám odkape přebytečný tuk. Podáváme s dílky citrónu.