Loupaná hovězí plec v burgundské hořčici

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 800 g Hovězí plec
  • 50 g Hořčice Bornier - hrubozrnná
  • 200 ml Víno červené
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Divoké koření celé
  • 1 špetka Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 588 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 118 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 176 mg
  • Draslík 953.8 mg
  • Vláknina 4782.5 mg
  • Vitamín A 4782.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nejprve očistíme, ochutíme solí, pepřem, důkladně potřeme hořčicí a do druhého dne necháme odpočinout v lednici.

  • 2

    Na rozpálené pánvi maso zprudka opečeme, poté přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli a orestujeme.

  • 3

    Přidáme divoké koření a rozmarýn, zalijeme vínem a trochou vody, zakryjeme alobalem, přemístíme do trouby předehřáté na 160C a pečeme do změknutí.

  • 4

    Hotové maso vyjmeme, základ přecedíme a zredukujeme, zjemníme máslem.

  • 5

    Podáváme horké, např. s kyselou cibulkou a žampiony.

Komentáře k receptu