Loupaná hovězí plec v burgundské hořčici
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 588 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 118 g
- Sodík 221 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 176 mg
- Draslík 953.8 mg
- Vláknina 4782.5 mg
- Vitamín A 4782.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nejprve očistíme, ochutíme solí, pepřem, důkladně potřeme hořčicí a do druhého dne necháme odpočinout v lednici.
-
2
Na rozpálené pánvi maso zprudka opečeme, poté přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli a orestujeme.
-
3
Přidáme divoké koření a rozmarýn, zalijeme vínem a trochou vody, zakryjeme alobalem, přemístíme do trouby předehřáté na 160C a pečeme do změknutí.
-
4
Hotové maso vyjmeme, základ přecedíme a zredukujeme, zjemníme máslem.
-
5
Podáváme horké, např. s kyselou cibulkou a žampiony.