Kachna s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1333 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 118 g
- Sodík 68 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 224.4 mg
- Vláknina 7722.5 mg
- Vitamín A 7722.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachnu očistíme, uvnitř i na povrchu osolíme a posypeme kmínem.
-
2
Vložíme ji do velkého oválného pekáčku z varného skla, naplníme nakrájenými, oloupanými a jádřinců zbavenými jablky. Podlijeme trochou horké vody a v horké troubě upečeme dozlatova. Při pečení kachnu přeléváme vypečenou šťávou.
-
3
Měkkou kachnu vyjmeme, naporcujeme a šťávu zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v troše vody, krátce v troubě povaříme.
-
4
Podáváme s bramborovými knedlíky.