Kachna s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 6 ks Jablka
  • 1 ks Kachna mražená
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1333 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 118 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 224.4 mg
  • Vláknina 7722.5 mg
  • Vitamín A 7722.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachnu očistíme, uvnitř i na povrchu osolíme a posypeme kmínem.

  • 2

    Vložíme ji do velkého oválného pekáčku z varného skla, naplníme nakrájenými, oloupanými a jádřinců zbavenými jablky. Podlijeme trochou horké vody a v horké troubě upečeme dozlatova. Při pečení kachnu přeléváme vypečenou šťávou.

  • 3

    Měkkou kachnu vyjmeme, naporcujeme a šťávu zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v troše vody, krátce v troubě povaříme.

  • 4

    Podáváme s bramborovými knedlíky.

Komentáře k receptu