Polévka s vaječnou jíškou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 102 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 7 g
- Sodík 157 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 128.7 mg
- Draslík 46.3 mg
- Vláknina 1240 mg
- Vitamín A 1240 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky a másla připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji rozšlehaným vejcem a dobře rozmícháme.
-
2
Potom vše zalijeme vodou, přidáme očištěnou, jemně nakrájenou zeleninu a uvaříme.
-
3
Polévku podle chuti osolíme a nakonec přidáme nasekanou pažitku.