Krupková polévka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 ks Polévkové kostky Vitana
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 1 šálek Krupky trhané
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 299 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 103 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 102.1 mg
  • Draslík 222 mg
  • Vláknina 84 mg
  • Vitamín A 84 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krupky důkladně propláchneme a vaříme ve slané vodě i s máslem doměkka.

  • 2

    Potom je umixujeme, přidáme bujón, polovinu mléka a za občasného míchání zahřejeme. Po odstavení z ohně přidáme žloutek rozšlehaný ve zbylém mléce a čerstvě nasekanou petrželku.

  • 3

    Podáváme s topinkami z bílého chleba.

Komentáře k receptu