Vepřové kotlety dušené s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 282 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 17 g
- Sodík 255 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 78.6 mg
- Draslík 404.4 mg
- Vláknina 2306.3 mg
- Vitamín A 2306.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Naklepeme kotlety z vepřové pečeně, okraje nařízneme. Maso jemně osolíme, poprášíme moukou a opečeme dočervena na rozpáleném sádle.
-
2
Nakrájíme nadrobno cibuli, osmahneme ji do sklovita, vložíme opečené kotlety, lehce podlijeme a necháme dusit.
-
3
Ke konci je nepatrně zaprášíme moukou, přidáme oloupaná, na silnější kousky nakrájená jablka a necháme společně dodusit.
-
4
Podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem.