Sladkokyselé srnčí maso
Suroviny
- 30 g Červená řepa sterilovaná
- 600 g Srnčí plec
- 200 g Cibule červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kardamom
- 1 špetka Hřebíček mletý
- 1 špetka Anýz mletý
- 5 polévková lžíce Víno červené
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 4 polévková lžíce Ocet malinový
- 6 polévková lžíce Olej sezamový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 427 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 16 g
- Sodík 157 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 169.5 mg
- Draslík 495 mg
- Vláknina 3169.3 mg
- Vitamín A 3169.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme marinádu. Smícháme ocet, víno, hořčici, olej, sůl, pepř a mleté koření.
-
2
Srnčí maso nakrájíme na malé kousky, přelijeme marinádou a necháme odpočinout 10-15min.
-
3
Řepu necháme okapat na sítě a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Obě přísady přidáme k masu cca 5min před dopečením.
-
4
Pokrm podáváme horký s divokou rýží.