Závitky z mořského okouna

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Šunka dušená
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 800 g Okouník mořský
  • 600 ml Vývar rybí
  • 1 ks Cuketa
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Pórek
  • 3 ks Rajčata
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Směs pěti vůní
  • 4 polévková lžíce Olej sezamový
  • 2 polévková lžíce Wasabi pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 496 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 711 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 96.5 mg
  • Draslík 1337.1 mg
  • Vláknina 16651 mg
  • Vitamín A 16651 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.6 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cuketu, mrkev a pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme rovněž na kostičky. Žampiony očistíme a nahrubo nakrájíme. Všechnu zeleninu ochutíme směsí pěti koření.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej a zeleninu společně se šunkou nakrájenou na nudličky za stálého míchání cca 5min orestujeme.

  • 3

    Plátky okouna omyjeme, osušíme a šikmo nakrájíme na podlouhlé plátky. Lehce je potřeme křenem, navrstvíme na ně zeleninovou směs, zavineme a sepneme párátkem.

  • 4

    Ve woku přivedeme k varu vývar se sójovu omáčkou. Závitky naskládáme do bambusového košíčku, usadíme do woku a zakryté vaříme cca 5min v páře.

Komentáře k receptu