Závitky z mořského okouna
Suroviny
- 100 g Šunka dušená
- 200 g Žampiony čerstvé
- 800 g Okouník mořský
- 600 ml Vývar rybí
- 1 ks Cuketa
- 3 ks Mrkev kořen
- 2 ks Pórek
- 3 ks Rajčata
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Směs pěti vůní
- 4 polévková lžíce Olej sezamový
- 2 polévková lžíce Wasabi pasta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 496 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 14 g
- Sodík 711 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 96.5 mg
- Draslík 1337.1 mg
- Vláknina 16651 mg
- Vitamín A 16651 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.6 mg
- Vitamín E 4.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cuketu, mrkev a pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme rovněž na kostičky. Žampiony očistíme a nahrubo nakrájíme. Všechnu zeleninu ochutíme směsí pěti koření.
-
2
Ve woku rozpálíme olej a zeleninu společně se šunkou nakrájenou na nudličky za stálého míchání cca 5min orestujeme.
-
3
Plátky okouna omyjeme, osušíme a šikmo nakrájíme na podlouhlé plátky. Lehce je potřeme křenem, navrstvíme na ně zeleninovou směs, zavineme a sepneme párátkem.
-
4
Ve woku přivedeme k varu vývar se sójovu omáčkou. Závitky naskládáme do bambusového košíčku, usadíme do woku a zakryté vaříme cca 5min v páře.