Hrachová polévka s párkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 228 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 11 g
- Sodík 794 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 6.3 mg
- Draslík 31.6 mg
- Vláknina 3821.9 mg
- Vitamín A 3821.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrách přebereme a několikrát dobře propláchneme. Zalijeme jej vodou a necháme máčet, aby nabobtnal.
-
2
Nabobtnalý hrách v téže vodě uvaříme doměkka a prolisujeme.
-
3
Na tuku dorůžova osmahneme jemně nakrájenou cibuli, zasypeme ji prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku, do které zamícháme majoránku a papriku.
-
4
Za stálého prošlehávání metlou zalijeme zásmažku vlažnou vodou a uvedeme do varu. Za občasného prošlehání nejméně 20 minut zvolna vaříme.
-
5
Ke konci varu přidáme prolisovaný hrách, česnek utřený se solí, krátce povaříme a polévku procedíme hustým cedníkem.
-
6
Nakonec do polévky přidáme oloupané párky nakrájené na jemné plátky, polévku dochutíme polévkovým kořením a důkladně provaříme.