Bramborový nákyp s kotletami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 100 g Hrášek mražený
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 350 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Sůl
  • 8 ks Vepřové kotlety
  • 1 ks Pepř bílý
  • 1 hrst Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 824 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 97287 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 200.7 mg
  • Draslík 1782.4 mg
  • Vláknina 19275 mg
  • Vitamín A 19275 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme je na plátky. Na pánvi rozpálíme olej a kotlety na něm opečeme. Osolíme, opepříme a vyjmeme je z pánve. Ve výpeku opečeme žampiony nakrájené na půlky, osolíme je a opepříme.

  • 2

    Na druhé pánvi rozehřejeme máslo a cibuli s česnekem nakrájené nadrobno na něm podusíme. Zaprášíme moukou, mírně opražíme, zředíme vývarem a smetanou, krátce povaříme a dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Maso, brambory a hrášek navrstvíme do vymazané zapékací mísy, osolíme, opepříme, zalijeme omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.

  • 4

    Hotový nákyp podáváme posypaný sekanými čerstvými bylinkami.

Komentáře k receptu