Bramborový nákyp s kotletami
Suroviny
- 750 g Brambory
- 100 g Hrášek mražený
- 30 g Máslo čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Sýr Eidam cihla 40%
- 200 g Žampiony čerstvé
- 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 350 ml Hovězí vývar základní
- 1 ks Cibule
- 1 ks Sůl
- 8 ks Vepřové kotlety
- 1 ks Pepř bílý
- 1 hrst Bylinky čerstvé - svazek
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 824 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 44 g
- Sodík 97287 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 200.7 mg
- Draslík 1782.4 mg
- Vláknina 19275 mg
- Vitamín A 19275 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme je na plátky. Na pánvi rozpálíme olej a kotlety na něm opečeme. Osolíme, opepříme a vyjmeme je z pánve. Ve výpeku opečeme žampiony nakrájené na půlky, osolíme je a opepříme.
-
2
Na druhé pánvi rozehřejeme máslo a cibuli s česnekem nakrájené nadrobno na něm podusíme. Zaprášíme moukou, mírně opražíme, zředíme vývarem a smetanou, krátce povaříme a dochutíme solí a pepřem.
-
3
Maso, brambory a hrášek navrstvíme do vymazané zapékací mísy, osolíme, opepříme, zalijeme omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.
-
4
Hotový nákyp podáváme posypaný sekanými čerstvými bylinkami.