Kuře pečené se sardelovým másle a smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1153 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 84 g
- Sodík 1586 mg
- Bílkoviny 90 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 385.9 mg
- Draslík 1111.7 mg
- Vláknina 868.5 mg
- Vitamín A 868.5 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kuře osušíme, stehýnka připneme k tělu, křídla zaklesneme nazad.
-
2
Vykostěné sardele utřeme s polovinou másla. Sardelovým máslem kuře potřeme a kousek vložíme do dutiny břišní.
-
3
Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na světlý odstín na druhé polovině másla, následně na cibuli vložíme kuře prsíčky dolů, opečeme je, obrátíme, mírně podlijeme a za častého polévání šťávou upečeme do měkka.
-
4
Jakmile je kuře upečené, vyjmeme jej, do šťávy přilijeme smetanu smíchanou s polohrubou moukou a povaříme. Hotovou šťávou přelijeme rozporcované kuře.
-
5
Jako přílohy podáváme jemné noky, knedlíky ze žemlí, těstoviny.