Kuře s omáčkou z rajčat ( podle M. D. Rettigové )

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Kuře
  • 1 ks Hovězí vývar základní
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 0.1 l Víno bílé
  • 0.05 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1059 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 97857 mg
  • Bílkoviny 86 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 325.3 mg
  • Draslík 1144.1 mg
  • Vláknina 1544.5 mg
  • Vitamín A 1544.5 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné kuře rozporcujeme na čtvrtky, osolíme a uvaříme v malém množství vývaru nebo je do měkka udusíme na másle.

  • 2

    Rajčata omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky a dusíme ve víně.

  • 3

    Do smetany namočíme 4 plátky kůrky zbavené žemle. Následně je přidáme k rajčatům, dle potřeby přilijeme silný vývar, okořeníme, přisolíme, dle potřeby osladíme a povaříme.

  • 4

    Jakmile je omáčky hotová, procedíme ji na kuře.

  • 5

    Jako přílohy podáváme jemné noky, špagety a dušenou rýži.

Komentáře k receptu