Kuře s omáčkou z rajčat ( podle M. D. Rettigové )
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1059 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 69 g
- Sodík 97857 mg
- Bílkoviny 86 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 325.3 mg
- Draslík 1144.1 mg
- Vláknina 1544.5 mg
- Vitamín A 1544.5 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.9 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné kuře rozporcujeme na čtvrtky, osolíme a uvaříme v malém množství vývaru nebo je do měkka udusíme na másle.
-
2
Rajčata omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky a dusíme ve víně.
-
3
Do smetany namočíme 4 plátky kůrky zbavené žemle. Následně je přidáme k rajčatům, dle potřeby přilijeme silný vývar, okořeníme, přisolíme, dle potřeby osladíme a povaříme.
-
4
Jakmile je omáčky hotová, procedíme ji na kuře.
-
5
Jako přílohy podáváme jemné noky, špagety a dušenou rýži.