Zelené jablko s praženými mandlemi, vanilkovým krémem a portským želé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 650 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 37 g
- Sodík 128 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 45.4 mg
- Draslík 518.3 mg
- Vláknina 17413 mg
- Vitamín A 17413 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 12.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Společně s plátkem másla a několika zrníčky z vanilkového lusku je orestujeme na pávi a necháme vychladnout.
-
2
Strouhanku a loupané mandle smícháme v poměru 1:3, opražíme na pánvi a nasypeme do pohárových sklenic. Přidáme jablka a zasypeme znovu mandlovou směsí. Navrstvíme ušlehanou smetanu se zbylými semínky z vanilkového lusku.
-
3
Želatinu necháme rozpustit ve víně, vychladíme a nakrájíme na kostičky.
-
4
Sklenice dozdobíme ovocem, kostičkami želatiny, případně lístkem máty a podáváme.