Telecí svíčková v krustě se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 160 g Telecí svíčková
  • 40 g Játra husí
  • 20 g Mandle
  • 90 g Špenát listový čerstvý
  • 230 g Listové těsto
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 809 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 281 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 322.6 mg
  • Draslík 671 mg
  • Vláknina 8081.5 mg
  • Vitamín A 8081.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Svíčkovou rozkrojíme na plátky, obalíme v mouce a orestujeme cca 4min po každé straně na lžíci rozpáleného oleje s bobkovým listem.

  • 2

    Listové těsto rozválíme na tenký plát, vykrojíme z něj 4 srdce a do středu dvou položíme telecí plátky. Poklademe husími játry, okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem, zakryjeme zbylými 2 srdci těsta a po obvodu k sobě přitiskneme. Povrch potřeme zbytkem vejce, přemístíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme cca 10min v troubě předehřáté na 185C.

  • 3

    Špenát omyjeme a cca 3-4min orestujeme na rozpáleném oleji se špetkou soli a mandlovými lupínky.

  • 4

    Na talířích vytvoříme lůžko ze špenátu, položíme upečená srdce a ihned podáváme.

Komentáře k receptu