Telecí svíčková v krustě se špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 809 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 55 g
- Sodík 281 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 322.6 mg
- Draslík 671 mg
- Vláknina 8081.5 mg
- Vitamín A 8081.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.7 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Svíčkovou rozkrojíme na plátky, obalíme v mouce a orestujeme cca 4min po každé straně na lžíci rozpáleného oleje s bobkovým listem.
-
2
Listové těsto rozválíme na tenký plát, vykrojíme z něj 4 srdce a do středu dvou položíme telecí plátky. Poklademe husími játry, okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem, zakryjeme zbylými 2 srdci těsta a po obvodu k sobě přitiskneme. Povrch potřeme zbytkem vejce, přemístíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme cca 10min v troubě předehřáté na 185C.
-
3
Špenát omyjeme a cca 3-4min orestujeme na rozpáleném oleji se špetkou soli a mandlovými lupínky.
-
4
Na talířích vytvoříme lůžko ze špenátu, položíme upečená srdce a ihned podáváme.