Bramborové kuličky s brynzou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 19 g
- Sodík 326 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 922.8 mg
- Vláknina 12275 mg
- Vitamín A 12275 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory nakrájíme a vložíme do vařící osolené vody. Uvařené částečně scedíme, posypeme moukou, osolíme a necháme na mírném ohni asi 10-15 minut propařit. Potom vypracujeme hladké těsto.
-
2
Z těsta utvoříme váleček asi 3cm v průměru, rozkrájíme jej na dílky a rychle z nich vytvarujeme kuličky. Prohřejeme je na části rozpálené slaniny.
-
3
Při podávání kuličky posypeme nastrouhaným sýrem a polijeme osmaženou cibulí.
-
4
Podáváme s rajčatovým salátem.