Lososové filety s dušenou zeleninou ve sladkokyselém nálevu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cuketa
  • 100 g Celer řapíkatý
  • 80 g Pórek
  • 650 g Losos - filety
  • 80 g Šalotka
  • 80 g Fenykl obecný
  • 100 g Mrkev kořen
  • 50 ml Víno bílé
  • 50 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Bobkový list
  • 3 ks Tymián sušený
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 1 špetka Sůl
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 77 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 84.5 mg
  • Draslík 1213.1 mg
  • Vláknina 28054.5 mg
  • Vitamín A 28054.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lososové filety vložíme do kastrůlku kůží dolů, nalijeme lžíci oleje, ochutíme solí a posypeme několika větvičkami tymiánu. Zakryjeme a na mírném ohni cca 15min podusíme.

  • 2

    Všechnu zeleninu nakrájíme na tenké proužky, vložíme do hrnce, posypeme drceným pepřem, přidáme bobkový list, nalijeme ocet, víno, 5lžic olivového oleje, 200ml vody, osladíme cukrem, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme 5min, poté odstavíme a zeleninu necháme cca 10min odpočívat v nálevu.

  • 3

    Rybu podáváme horkou, na teplé zelenině v nálevu.

Komentáře k receptu