Lososové filety s dušenou zeleninou ve sladkokyselém nálevu
Suroviny
- 120 g Cuketa
- 100 g Celer řapíkatý
- 80 g Pórek
- 650 g Losos - filety
- 80 g Šalotka
- 80 g Fenykl obecný
- 100 g Mrkev kořen
- 50 ml Víno bílé
- 50 ml Ocet vinný
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 ks Bobkový list
- 3 ks Tymián sušený
- 1 špetka Pepř černý celý
- 1 špetka Sůl
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 77 g
- Sodík 221 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 84.5 mg
- Draslík 1213.1 mg
- Vláknina 28054.5 mg
- Vitamín A 28054.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lososové filety vložíme do kastrůlku kůží dolů, nalijeme lžíci oleje, ochutíme solí a posypeme několika větvičkami tymiánu. Zakryjeme a na mírném ohni cca 15min podusíme.
-
2
Všechnu zeleninu nakrájíme na tenké proužky, vložíme do hrnce, posypeme drceným pepřem, přidáme bobkový list, nalijeme ocet, víno, 5lžic olivového oleje, 200ml vody, osladíme cukrem, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme 5min, poté odstavíme a zeleninu necháme cca 10min odpočívat v nálevu.
-
3
Rybu podáváme horkou, na teplé zelenině v nálevu.