Jehněčí se špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 727 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 52 g
- Sodík 318 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 198.7 mg
- Draslík 795.9 mg
- Vláknina 8713 mg
- Vitamín A 8713 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.7 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1903.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kousky, osolíme a obalíme v polovině dávky mouky. Dáme na rozpálené sádlo opéci dorůžova. Maso vyjmeme.
-
2
Ve zbylém tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli i s natí.
-
3
Špenát omyjeme a hrubě nasekáme. Opečené maso a špenát vložíme na cibulový základ, podlijeme a dusíme. Když je maso měkké, zaprášíme je zbylou moukou a povaříme.
-
4
Podáváme s kyselou smetanou.